Årets pristagare

Här hittar du alla pristagare från MVP-festen den 31 maj!

F11 Vällingby (coacher Simon Bayray och Oscar Thomas)

Denna spelare är en bra lagkamrat och tar alltid i 100% procent på träningarna oavsett övning , hon gör alltid sitt bästa och vi som coacher ser hur hon utvecklas för varje träning, Eftersom att hon gör en så bra insats på både laget och träningarna så förtjänade denna spelare utmärkelsen som MVP. MVP: Raicha Ikelemba Mambengo.

F11 Beckomberga (Coacher Anton Svanström och Maria Bäcklund)

Årets MVP i F11 Beckomberga har ett pannben utöver det vanliga. Hon motiverar hela laget genom att alltid ge hundra procent. Mer än en gång har hon visat att det med envishet, uthållighet och engagemang går att vända matcher. Vår ansvarstagande lagspelare och MVP är – Lova Berlin.

F11 Kälvesta (Coacher Melissa Givand, Emil Engberg och Sam Rajabi)

Vi har valt att ge MVP till en spelare som alltid strävar efter att utvecklas, både individuellt men också för hela laget. Hon gör alltid sitt bästa på träningar och matcher och frågar alltid vad hon kan göra för att utvecklas, vilket har gett resultat. Hon har ett pannben som ingen annan och hennes ständigt positiva inställning har bidragit till en bra laganda, både på och utanför plan. Därför har vi valt Helyan Ahmad som MVP.

F11 Ekerö (coacher Elin Göransson, Elsa Magnell och Sara Göransson)

Vi har valt en tjej som alltid ger 100%, både p träning och i matchsituation. Hon har tagit jättekliv framåt i sin utveckling och är en fantastisk lagspelare både på & utanför planen. Hon har ett pannben av stål och är en otrolig lagkompis. MVP: Moa Ahlsén.

P11 Vit (Coacher Maxi Petersson och Jonathan Väfors Kolley)

För att bli vald till MVP bedöms följande kriterier i denna ordning:

  1. Närvaro: Att vara på plats och aktivt delta i träningar och matcher är avgörande. En MVP måste vara pålitlig och närvarande för att kunna bidra kontinuerligt till laget.
  2. Inställning: En MVP visar alltid en stark vilja att göra sitt bästa. Det handlar om att ha en positiv inställning och att ständigt sträva efter förbättring.
  3. Prestation: En MVP visar konsekvent hög nivå i sina insatser och tar till sig feedback för att förbättra sitt spel.
  4. Attityd: Att ha en god attityd är centralt. En MVP respekterar sina lagkamrater och bidrar till en positiv laganda.

Jesper Lejdeborn uppfyller dessa kriterier på ett enastående sätt. Han har en fantastisk närvaro, missar sällan en träning eller match. Han visar alltid en stark vilja att göra sitt bästa och ställer höga krav på sig själv. Han tar till sig information och instruktioner på ett föredömligt sätt. Dessutom har han en positiv attityd som smittar av sig på hela laget och peppar sina lagkamrater till att också göra sitt bästa.

Grattis Jesper Lejdeborn och bra jobbat!

 P11 Svart (Coacher Serena Westerback och Nina Rashis Saleh)

Genom hela säsongen har denna spelare inte bara visat upp en extraordinär basketskicklighet utan också en enastående förmåga att lyfta sina lagkamrater och bidra till lagets framgång.vDessutom är det hans empati, ödmjukhet och positiva attityd som verkligen gör honom till en MVP. Han har kontinuerligt visat stöd och förståelse för sina medspelare, både under framgångar och motgångar.

På så kort tid har denna spelare gått från nybörjare till nyckelspelare och har genomgående visat en exceptionell utveckling vilket är ett bevis på hans dedikation och hårda arbete. För dessa skäl är det med stor glädje som vi tilldelar årets MVP till Cruz Silva Campillay.

P11 Röd (Coacher Rasmus Özboga Abrahmsén och Andree Peterson)

En spelar som alltid ger 100% både på match och träning, spelaren är alltid på plats och med fortsatt hårt arbeta så är Skies the limit. Årets MVP: Oliver Chwieros.

F10 Grå (Coacher Liva Saleh, Sara Besharat Pour, Vivi Anderson och Mahir Akter)

Spelaren som vi har valt till MVP för f10 grå är en tjej som genom hela årets gång har pushat och peppat laget, på och av plan.

Hon tar alltid initiativ och hörs högst på plan. Denna spelare brukar spela från matchstart till slut och kämpar alltid in till sista sekund oavsett poängskillnad.

Hon är inte bara värdefull i spelet men även som lagkamrat, och har utvecklats enormt under denna säsong.

Denna spelare är ingen mindre än Derya Lindholm.

F10 Svart (Coacher Tiina Rossi och Zusanna Prego)

Den spelare jag vill nominera är en tjej som fått tillbaka glädjen till sin basket igen under denna säsongen och visat tydligt att basketen är en stor del av hennes intresse. Detta stora intresse gör att hon är fokuserad, konstant eager att lära sig mer, inte räds utmaningar, utvecklat sin spelförståelse och även sin defense vilket gör att hon är en utmaning för motståndare.

En positiv och glad lagkamrat med enorm energi och ork, som är omtyckt och gör allt hon kan för laget. En fin Team player.Stort grattis, MVP: Freja Thor Preece.

F10 Vit (Coach Tobias Jäppinen)

Den här spelaren ser varje träning och match som ett tillfälle att bli bättre. Hon har en mycket proffsig inställning till både träning och match. Detta i kombination med näst intill 100-procentig träningsnärvaro har gjort att hon utvecklat sin offensiva repertoar och sin spelförståelse mycket under säsongen. Årets MVP i F10 Vit är Lidia Ghirmay.

F10 Röd (Coacher Lena Hansen, Izabel Hansen och Fredrik Lindeberg)

Detta är tjejen som oftast är först på plats i hallen när det är träning.

Hon lyssnar och tar till sig av tränarnas feedback.

Hon har hög träningsnärvaro och är alltid fokuserad och positiv.

Under vårens turneringar har du verkligen tagit för dig och visat laget vägen.

Träna på under sommaren med fys och teknik, så är vi tränare övertygade om att du kommer utvecklas ännu mer kommande säsong. Stort Grattis till årets MVP: Ellen Borglund.

P10 Svart (Coach Julian Zizak)

Det här är en spelare som utvecklats enormt under säsongen, från en mjukstart till att ha blivit den spelare med högst träningsnärvaro samt lagets trygga punkt under matcherna som bästa poänggörare i nästan alla matcher! Årets MVP pris i P10 Svart går till Filip Tarkhan!

P10 Ekerö (coacher Karin Orto och Peter Helsing)

Vår MVP är en spelare som behärskar spelets alla delar. Ett bra skott och en trygghet både offensivt och defensivt med en bra speluppfattning och bollkontroll.

Eftersom vi fokuserat mycket på Laget före jaget under säsongen fick hela laget rösta fram MVP för P10 Ekerö. Årets MVP går till Liam Orto.

P10 Vit (Coach Andreas Berntsson)

En spelare som har en hög närvaro på träning vilket som vanligt visat att detta ger utveckling som spelare. Spelaren har även mognat som person och peppar och säger positiva saker till sina lagkamrater under match och träning på ett sätt som inte hände tidigare. För mig som coach är detta ett tecken på utveckling hos spelaren. MVP: Carl Ejerhed.

P10 Röd (Coacher Robert Jonsson och Linda Frånberg)

En motor i laget som precis som många andra i laget har tagit stora steg framåt under säsongen. Han är en av dem som driver på mest på träningarna med tempo och intensitet och det märks på matcherna där han producerar både i anfall & försvar och alltid hjälper till att hålla tempot högt. I ett lag där många bidrar så är han en av dem som alltid gläds åt lagkamraters framgångar på planen. MVP: Douglas Cederblad.

F09 Vit (Coacher Sinit Tesfaslassie, Nittaya Phraibueng och Ola Avdic)

Vi är glada att tilldela MVP-priset till en enastående spelare som har visat imponerande prestationer både på och utanför planen under hela säsongen.

Den här spelaren har utmärkt sig genom sina tekniska färdigheter, sitt ledarskap och sitt engagemang i laget.

Som ansvarig för uppvärmningen har hon tagit ett stort ansvar och visat initiativ. Trots att hon ibland upplever svårigheter och kan känna sig frestad att ge upp, har hon visat stor potential som ledare. Hennes tränare tror starkt på att om hon kan övervinna dessa utmaningar, kommer hon att bli en ännu bättre basketspelare och ledare.

Sammanfattningsvis är hon en ovärderlig tillgång för vårt lag. Hennes enastående prestationer, ledarskap och arbetsmoral gör henne mer än välförtjänt av MVP-priset denna säsong. Vi ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas och nå nya höjder i sin basketkarriär.

Årets MVP för F09 Vit går till: Teodora Bokre

F09 Röd (Coacher Stina Wallius och Hanna Lindberg)

Spelaren har tagit stora kliv framåt denna säsong. Den nytilldelade rollen som lagkapten har hon axlat utmärkt. Spelaren har stora mål som hon är väldigt mån om att uppfylla, och inte har det undgått någon att hon har kommit en bra bit p vägen. Inte minst är denna spelare en stor förebild för andra. Priset går till drottningen av steals, MVP: Alicia Kiwanuka Afrim.

P09 Ekerö (Coach Claes Mellkvist)

Han har växt mycket som spelare under året. Både rent tekniskt och när det gäller ansvar och styrande på planen. Han har en bra speluppfattning och ser till att pusha sina lagkamrater på ett positivt sätt. Vår MVP i Blackerberg P-09 Ekerö i år är Toby Unghagen.

P09 Svart (Coacher Gabriel Sparrman och Nathan Edidovich)

Från aktivt hjälpförsvar till ett påbörjat sänkande av pull-up 3or så gör han allt på planen, och viktigast av allt så vägrar han att förlora även på träningar, och har därför förbättrats märknadsvärt sen början av året. MVP: Kevin Dabrowski

P09 Vit (Coacher Mattias Mild och Thomas Nilsson)

Lagets outtröttliga slitmaskin som alltid ger allt i alla lägen. Har under året tagit ytterligare ett kliv defensivt  men även gjort stora steg framåt offensivt och personligen. MVP: Max Patten Larsson

P09 Röd (Coacher Damian East, Nils Höglund och Ronnie Christensen)

Worked very hard from pre-season to the end of the season. He joined extra sessions, and his progression was very noticeable. MVP: Sixten Careborg.

F08 Vit (Coacher Mazen Taha och Gabriel Patten Askervall)

Denna spelare har under säsongen visat sig vara en oumbärlig tillgång för vårt lag på basketplanen. Hennes närvaro och engagemang är enastående, vilket har haft en direkt positiv inverkan på både hennes medspelare och lagets prestation som helhet. Årets MVP är Alma Wilgodt.

F08 Röd (Coacher J-A Björnspjut och Daniel Gill)

Årets MVP går till en spelare som har varit en stabil och viktig kugge för gruppen. Hon har lyft sitt försvarsspel och spelförståelse genom många tuffa matcher i EGBL. En krigare på planen som kan ta för sig ännu mer. MVP: Nada Inoussa.

P08 Vit (Coacher Jan Fornbrant och Olle Skogh)

Den här spelaren har tagit stora steg framåt under de två senaste säsongerna vilket inte är så konstigt då detta är en spelare som har en näst intill 100-procentig träningsnärvaro plus att han tränar en massa extra. Med ett bra skott och ett starkt spel under korgarna har han varit en starkt bidragande faktor till att P08 Vit har lyckats med sitt mål att vara Sveriges bästa utvecklingslag. MVP i P08 Vit går till Adam Jarting.

P08 Röd (Coacher Johan Hansson och Johan Engren)

Han har jobbat hårt och målmedvetet under flera år vilket har gjort att han gått framåt mycket och är numera given i landslaget. MVP i P08 Röd är Ruben Möllermark.

P07 Svart (Coach Mustafa Taleb)

Denna spelare har Motiverat sina lagkamrater till att bli bättre spelare och till att göra bättre ifrån sig. Med full närvaro på träningarna samt ett glatt humör har spelaren bidragit till göra sina omgivning mer positiv. Årets MVP pris tilldelas: Omar Taleb.

P07 Röd (Coacher Jonathan Haile och Damian East)

Ett otroligt driv att hela tiden bli bättre.

Ger alltid sitt yttersta oavsett om det är på träning eller match.

Schysst lagkamrat som alltid sätter laget först.

MVP: Parker Högnäs.

DU19 Vit (coacher Kim Jägestedt och Sofie Diurson)

Vår MVP har varit en stor bidragande faktor till laget under denna säsongen. Hon är en fantastisk ledare på och av plan. Vi som coacher är väldigt tacksamma över att ha henne som spelare. Vår MVP är Amanda Juselius.

DU19 Röd (Coacher Tommy Johansson och Gisela Östlund)

Årets MVP vill vi tilldela en evig kämpe som alltid gör det lilla extra och som under säsongen vuxit till en stor ledare samt förebild. Ledarskapet präglas av en god portion kravställan och en god portion positiv affirmation gentemot lagkamrater, motståndare, coacher och domare. För sin utveckling som basketspelare och ledargestalt i DU19 vill vi nu ära Maja Drakenberg Gulin priset som årets MVP.

HU19 Vit (P06) (Coach Björn Svanström)

Hårt jobb lönar sig alltid. MVP: Teodor Jonsson Reimer.

HU19 Svart (P05) (Coach Björn Svanström)

Hårt jobb lönar sig alltid. MVP: Felipe Salomao Coelho da Costa.

HU19 Röd (Coacher Olle Lundén och Christer Lönnqvist)

Han har en enorm vilja att göra skillnad, både på träning och på match. Han har vuxit fram till att vara en viktig poänggörare och ledande returtagare. MVP: Simon Tekeste.

Damlaget (coacher Tommy Johansson och Gisela Östlund)

För sina insatser på träningar, resor och matcher vill vi årets MVP ge till en spelare som varit en av flera nyckelpersoner som bidragit till att skapa en positiv miljö i laget där kravställan, rådgivning och peppande varit nycklar till att ge optimala förutsättningar för yngre som äldre att våga se utvecklingsmöjligheter och följa dem. Denna spelare har lett laget från bakplan på ett osjälvisk sätt och när behov funnits tagit mer plats i rampljuset i form av scorer. Vi vill i år tilldela årets MVP till en av våra egna ”Leif & Billy” tillika ”Ronny & Ragge”. Årets MVP är Sinit Tesfaslassie.

Herrlaget (coacher Olle Lundén och Christer Lönnqvist)

Han kommer alltid till träning för att bli bättre. Med den inställningen leder han laget dag ut och dag in. Han spelar alltid förstklassigt försvar för att sedan vara grunden i att skapa fart i vårt anfallsspel. Han har varit tryggheten för alla i laget att luta sig på. MVP: Hosse Tesfaye.

 

All Star Team Damer:

Sinit Tesfaslassie
Alicia Kiwanuka Afrim
Frida Berndtsson
Maja Drakenberg Gulin
Nittaya Phraibueng

All Star Team Herrar:

Hosse Tesfaye
Wilmer Christensen
Ruben Möllerark
Noel Karlsson Rask
Simon Tekeste

Årets damspelare:

En spelare som älskar att träna, tävlar i varje moment och som satt en standard på träning. En ambitiös lagspelare där returtagning och försvar är hennes signum men nu även en scorer där plankan är hennes bästa vän.

Årets damspelare har också ambitionen att ta nästa steg i sin spelarkarriär. Årets damspelare: Frida Berndtsson.

Årets herrspelare:

Han kommer alltid till träning för att bli bättre. Med den inställningen leder han laget dag ut och dag in. Han spelar alltid förstklassigt försvar för att sedan vara grunden i att skapa fart i vårt anfallsspel. Han har varit tryggheten för alla i laget att luta sig på. Årets herrspelare: Hosse Tesfaye.

Årets EB-coach yngre flickor: Sofie Mannerfjord

Årets EB-coach yngre pojkar: Markus Hall

Årets EB-coach äldre flickor: Sofie Diurson

Årets EB-coach äldre pojkar: Stina Wallius, Sara Wallius och Henrik Eriksson

Årets coach Svart pojkar: Nina Rashid Saleh och Serena Westerback

Årets coach Svart flickor: Liva Saleh och Sara Besharat Pour

Årets coach Vit pojkar: Jan Fornbrant och Olle Skogh

Årets coach Vit flickor: Sinit Tesfaslassie och Nittaya Phraibueng

Årets coach Röd flickor: Stina Wallius och Hanna Lindberg

Årets coach Röd pojkar: Johan Hansson och Johan Engren

Årets coach alla kategorier: Dessa coacher har tagit ett mycket ungt lag och inte bara etablerat dem i Basketettan, utan också lyckats med att ta en topplacering i serien så att de därmed tar ett kliv upp i seriesystemet och spelar i Superettan kommande säsong. Detta är något unikt som föreningen inte har upplevt i modern tid. Årets coacher, alla kategorier är Olle Lundén och Christer ”Hets” Lönnqvist.

 

Årets Blackebergare: Utnämningen årets Blackebergare går till en person som alltid finns till hands och hjälper till med stort som smått vid föreningens arrangemang. Sommarläger, miniligan, EB-arrangemang och Blackeblixten för att nämna ett litet urval. Han har ett stort hjärta för föreningen och bidrar till att allt rullar på lite smidigare. Årets Blackebergare är Fredrik Lindeberg!

Vinnare maskeradtävlingen Blackeblixten: F11 Beckomberga.