Här är en lista över de vanligaste turneringarna som våra lag deltar i.

Blackeberg Basket Cup
Föreningens egen turnering som spelas andra helge i september varje år. Åldersgrupper: U12-U16. Deltagande är kostnadsfritt för våra egna lag.

Södertälje Open
Spelas andra helgen under höstlovet. Åldersgrupper: U13-U16. I denna turnering spelar våra nivå 1 –lag (dock ej lag som deltar i EYBL, EGBL eller BBBL). Deltagande är kostnadsfritt för våra lag.

Scania Cup
Spelas alltid under påsken i Södertälje. Åldersgrupper U13-U19. Turneringen räknas som inofficiellt nordiskt mästerskap och det är en inbjudningsturnering. Blackeberg Basket står för anmälningsavgiften till Scania Cup i de fall något av våra lag blir inbjudna.

Eskilstuna Basket Cup
Spelas i slutet av april/början av maj. Hit åker vi med våra lag i åldersgrupperna U11 och U12. Blackeberg Basket betalar anmälningsavgiften till turneringen. Spelarna själva betalar en deltagaravgift för boende, mat och resa.

Göteborgs Basketfestival
Spelas alltid under Kristi Himmelsfärdshelgen och är något av en traditionell säsongsavslutning för alla våra lag i åldersgrupperna U13-U19. Precis som i Eskilstuna Basket Cup står Blackeberg Basket för anmälningsavgiften och spelarna betalar en deltagaravgift för boende, mat och resa.

Nämnas bör också USM (åldersgrupper U15, U16, U17, U19 och U21). Här deltar våra nivå 1-(”Röd”) lag. USM spelas över flera helger över hela landet. Blackeberg Basket står för alla kostnader i RM/USM i form av anmälningsavgifter, resor och logi. Det enda spelarna själva får betala är sin egen mat de gånger vi spelar ute i landet.

Utöver dessa turneringar finns det en mängd andra turneringar både i Sverige och utomlands. Några av de vanligaste svenska turneringarna hittar man på https://www.basket.se/matcher/klubbturneringar/

Ovanstående turneringar är alltså de där Blackeberg Basket står för anmälningsavgiften. Självklart får lag som önskar anmäla sig till andra turneringar, men då står laget själv för alla kostnader. Alla anmälningar ska ske efter samråd med föreningens sportchef.