Under året händer det massor i Blackeberg! Några av de största händelserna hittar du här.

Blackeberg Basket Cup

Andra helgen i september arrangerar Blackeberg en stor ungdomsturnering, Blackeberg Basket Cup. Turneringen har växt varje år och senast deltog över 140 lag. Främst är det lag från Stockholmsområdet som deltager, men i de senare upplagorna av turneringen hade vi även lag från Göteborg, Norrköping, Luleå, Kramfors, Lomma, Danmark och Litauen.

Julfesten

I samband med den sista herr- och damlagsmatchen i december ordnar vi en julavslutning. Ett härligt tillfälle att träffa alla sina Blackekompisar! Samtidigt frossar vi i det stora fikabord som klubbens medlemmar har bakat.

Öppet hus-verksamhet på skolloven

Under höst-, sport- och påsklovet har vi öppet hus i Vällingbyhallen för våra medlemmar. Varje dag kommer hundratals ungdomar till Vällingbyhallen för att spela 3 mot 3 och deltaga i olika tävlingar.

Blackeblixten

På Valborgsmässoafton arrangerar vi en turnering för alla våra lag i klubben. Vi vill som ungdomsförening ta ett stort socialt ansvar och ställa upp för ungdomarna denna kväll. Lagen spelar mot varandra med ett handikappsystem. Om ett yngre lag möter ett äldre så får det yngre laget starta matchen med ett visst antal poängs ledning. Turneringen börjar på eftermiddagen och håller på långt in på småtimmarna. 

MVP-festen

I maj varje år har vi vår säsongsavslutning i Vällingbyhallen. Alla medlemmar, coacher, spelare och föräldrar samlas. På MVP-festen delar coacherna ut priser till de spelare som gjort något speciellt under säsongen. För de yngre lagen vill vi att coacherna är generösa och delar ut extrarpiser. Samtidigt delar klubben ut priser till årets ledare, förälder, ”Blackebergare”, herr- och damspelare samt klubbens All Star-lag. 

Självklart avslutas kvällen med en spektakulär dunktävling och godisregn!

Ledarresan

Som belöning för våra coacher ordnas varje år en resa. De coacher som har fyllt 18 år får åka med på ledarresan. Under resan ordnar vi utbildning för ledarna, men det ges också mycket tid till socialt umgänge och rekreation. På ledarresan stärks banden mellan coacherna och en stark samhörigetskänsla skapas och utvecklas. 

Summer Camp

Det absolut största arrangemanget under året är föreningens sommarläger. Genom åren har lägret varit förlagt till en mängd olika orter, t.ex. Sala, Söderköping, Västervik, Ockelbo,Oskarshamn och Finspång. De senaste åren  har lägret varit förlagt till Södertälje. Lägret pågår under 10 dagar (de yngsta spelarna åker 5 dagar). Huvuddelen av tiden på lägret går givetvis åt till träningar och matcher, men det förekommer även en mängd andra aktiviteter. Lägret fyller en mycket viktig social funktion för våra ungdomar och alla umgås med varandra. Närmare 300 ungdomar brukar deltaga på basketlägret, vilket ställer stora krav på de ledare och föräldrar som hjälper till under lägret. Lägret är för barn fr.o.m. årskurs 4.(Börjar årskurs 4 till hösten.)

Summer Camp ligger normalt i slutet av juli/början av augusti.

Day Camp

För de yngre (årskurs 2 och 3) genomför vi ett dagläger i Vällingbyhallen, Daycamp. Detta läger ligger normalt sista veckan på sommarlovet. En vanlig dag på daycamp börjar med träning från cirka 0900-1100. Därefter är det lunch. Eftermiddagen brukar vi börja med någon utomhusaktivitet (t.ex. bad om väder tillåter). Därefter är det mellanmål och vi brukar avsluta dagen med matchspel. Vi håller på fram till cirka kl. 1600 på eftermiddagen.