Väskförbud på våra A-lagsmatcher

Från och med nu – och tills vidare – råder totalt väskförbud under Blackeberg Baskets dam- och herrmatcher i Vällingbyhallen.

Från och med 1 november har Polismyndigheten infört nya regler och krav vid stora idrottsarrangemang. De nya reglerna och kraven med totalt väskförbud kommer givetvis även påverka Blackeberg Basket – och gör det med omedelbar verkan. Vi vill förstås att du kommer och stöttar damerna och herrarna. Vi vill att varenda person som kommer och tittar på basket ska känna sig trygg och njuta av vår fantastiska sport, och känna att klubben tar ett stort ansvar, lagen behöver stödet – så vi ses såklart Vällingbyhallen, men utan väskor.

Allmän information

Utifrån det rådande läget i samhället, och att terrorhotnivån ligger på en fyra på skalan, har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.

Enligt Polisen är beslutet fattat för att begränsa möjligheterna att begå brott på ett evenemang. Det är en konkret åtgärd som kommer begränsa möjligheterna att ta med sig föremål som kan innebära fara för personer som besöker ett evenemang enligt polismyndigheten.

Vad innebär väskförbudet?

Totalt väskförbud gäller alla former av väskor, handväskor, påsar med mera. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på matchen.
Undantag får även göras för personer med barn som har behov av skötväska. Dessa ska kontrolleras av behörig personal.

Vad gäller för Blackeberg Basket?

Detta innebär att under samtliga dam- och herrmatcher i Vällingbyhallen kommer det råda totalt väskförbud. Detta träder i kraft nu och kommer gälla tills vidare, enligt krav från polismyndigheten.

Vi kan heller inte på något sätt förvara medhavda väskor under matchens gång då, enligt Polisen, detta ingår i arrangemanget.

Läs gärna mer på Polismyndighetens hemsida genom att klicka här.