Tre guld i Stockholmsseriens finaler

Stockholmsseriens finaler som spelades i Åkeshovshallen bjöd på fina framgångar för Blackeberg Basket. Fem finallag varav tre gick hem med medaljer av ädlaste valör.

Först ut av våra finallag var P09 Röd som i en mycket jämn och spännande final mot AIK Basket till slut förlorade knappt med 60-66.

Blackebergs andra final på lördagen var F08 Röd som ställdes mot Scania Cup-mästarinnorna tillika USM-finalisterna KFUM Central. Även har blev det en riktigt jämn och spännande final där till slut Blackeberg kunde vinna med 67-65. En riktig bragd av F08 Röd!

Lördagskvällen avslutades för Blackebergs del med HU19:s final mot Norrort och återigen fick vi uppleva basketdramatik av högsta nivå. Genom en trea av Hosse Tesfaye i slutet blev ställningen 75-75 och matchen gick till förlängning. I förlängningen var Blackeberg det starkaste laget och kunde till slut vinna med 88-83. En riktigt stark insats av HU19!

Söndagen inleddes med P10 Röds final mot Åkersberga. Blackeberg hängde med bra i första halvlek, men i andra drog ett välspelande Åkersberga ifrån och kunde till slut vinna med tämligen komfortabla 55-33.

Helgens sista final för Blackebergs räkning var P08 Röd som mötte Hammarby. Lagen möttes så sent som förra helgen i semifinalen i USM. Den gången vann Blackeberg med 87-83. Efter underläge 19-22 efter första perioden gjorde Blackeberg ett ryck i andra perioden och kunde gå till halvtidsvila med ledning 43-28. Efter detta släppte man aldrig taget om matchen och till slut vann Blackeberg med 83-68.

Sammanfattningsvis en mycket bra finalhelg för Blackebergs räkning med tre guld och två silver alltså, ett av föreningens absolut bästa resultat i Stockholmsserien genom alla tider!

Stort grattis till alla spelare och coacher för en mycket väl genomförd säsong!

F08 Röds Uchenna Eruchalu i finalmatchen mot KFUM Central. För fler bilder från helgens finaler – besök oss på Instagram.