P06 och P08 försvarar sina Scania-guld

Scania Cup i Södertälje är över för denna gång och vi säger stort grattis till P06 och P08 som lyckades försvara sina titlar i denna turnering!

P06 gick obesegrade genom turneringen och de tuffaste matcherna (åtminstone om man ska se till resultaten) var i gruppspelet mot Ullerna som man vann med 75-66 och i semifinalen mot Fryshuset där det blev seger med 66-57. I finalen var det sedan inget snack om saken, Blackeberg besegrade SBBK med övertygande 83-47.

Detta var P06 fjärde raka, och sista, seger i Scania Cup (U19 är ju den äldsta åldersklassen). Sannerligen imponerande, och förmodligen unikt. Utan att sitta på all statistik så är det förmodligen få lag som har lyckats att vinna denna prestigefyllda turnering fyra gånger i rad.

Även P08 gick obesegrade genom turneringen och vann samtliga matcher med rätt god marginal. Även här var den (poängmässigt) tuffaste matchen i semifinalen där man precis som P06 mötte Fryshuset och den matchen vann våra 08:or med 67-59. I finalen mot Isländska Stjarnan blev det sen en vinst med klara 88-68. Detta var som sagt P08:s andra raka Scaniatitel och kanske kan vi börja prata om en ”dynasti” även här!

Blackeberg hade totalt 8 lag med i årets Scania Cup, och bland de övriga lagen bor nämnas F09 som slutade på en fin femteplats.

Stort grattis till alla spelare och coacher för ett väl genomfört Scania Cup! Nu tar vi nya tag mot vårens höjdpunkter, slutspel i Stockholmsserien, kvartsfinaler och Final-4 i USM samt Göteborgs Basketfestival!