MVP-festen 2023 – alla pristagare

Onsdagen den 31 maj hade Blackeberg Basket sin säsongsavslutning, MVP-festen. Här hittar du alla pristagare!

F10 Röd (coacher Lena och Izabell Hansen)

Detta är tjejen som tar i lika mycket på träning som på match. Från att ha varit en doldis i laget till att bli en riktig ledare på planen. Hon lyssnar och tar till sig av tränarnas feedback. Hon är alltid glad och nyfiken på alla våra utmaningar. Fortsätt med din nyfikenhet och träningsvilja så tror vi tränare att du kan gå hur långt du bara vill med din basket. Stort Grattis till årets MVP – Denait Berhane.

F10 Vit (coach Tiina Rossi)

Denna spelaren ger alltid allt både under träning och match vilket gjort att utvecklingen ser mycket lovande ut. Att våga och vilja är två ord som passar denna spelare väl. Förmågan att se sina lag kamrater på plan och skicka den perfekta passen är också något som utmärker denna person. Att även vara en sann och omtyckt lagspelare som ser alla och delar med sig gör att årets F10 vits MVP är: Linnea Rhodiner.

 F10 Beckomberga Vit (coacher Hanna Tegel och Maria Örtenholm)

Årets MVP i F10 Beckomberga Vit är en ambitiös och nyfiken spelare med god spelförståelse. Hon är en genuin lagspelare som bidrar till laget genom stort ansvarstagande och en osjälvisk spelstil. Vår MVP är Ella Jarting.

F10 Beckomberga Röd (coacher Hanna Tegel och Maria Örtenholm)

Årets MVP i  F10 Beckomberga Röd är alltid noggrann, vill det lilla extra och är beredd att göra jobbet. Envist har hon kommit tillbaka, inte bara från ett utan två(!!!) armbrott under hösten. Vår MVP är en riktig kämpe, hon heter Elsa Thysell.

F10 Nälsta (Coach Fredrik Lindeberg)

En spelare med stort baskethjärta som alltid ger 100% på både träningar och matcher. MVP – Vera Nilemo.

P10 Ekerö Vit (coacher Karin Orto och Peter Helsing)

Med stort intresse för sporten, hög närvaro på träningar och match och den som alltid ser och peppar sina lagkamrater. MVP i Blackeberg Ekerö Vit, Philip Uhlen.

P10 Ekerö Röd (coacher Karin Orto, Peter Helsing och Frank Henriksson)

Killen som siktar mot stjärnorna, vill träna alla veckans dagar och ger allt och lite till. Han har teknik, spelförståelse och pannben. MVP i Blackeberg Ekerö Röd, Oskar Hedlund.

P10 Svart (coacher Fidel Hadege och Hosse Tesfaye)

MVP: Viktor Fornehed

P10 Vit (coach Andreas Berntsson)

Spelaren i laget med bästa träningsnärvaro under säsongen och som även varit en ledande spelare under matcher för laget. MVP för P10 Vit: Alexios Samorgiannidis

P10 Röd (coacher Linda Frånberg och Robert Jonsson)

Han har tagit stora steg framåt både i anfall och försvar. Han vill nu hålla de bästa spelarna i motståndarlagen och tillsammans med sina lagkamrater håller dem till begränsade prestationer. Han tar även mer & mer ansvar i anfall och kan inte bara göra mål själv utan har också blivit en duktig spelare som hittar sina lagkamrater i fördelaktiga situationer. Han blev framröstad till MVP av laget vilket tyder på att hans arbete märks inte bara av coacherna utan även de killar som jobbar tillsammans med honom på träningarna varje dag och spelar med honom på matcherna. MVP i P10 Röd är Douglas Cederblad.

F09/F10 Ekerö (coacher Tomas Jonsson, Josefine Jonsson)

Varje lag behöver en ledare, utanför och på planen.

Denna tjej hjälper sina medspelare genom att styra upp spelet i anfall och försvar. Hon är alltid positiv och peppar lagkamraterna. Hon ger alltid 100%. Hon gör flest poäng och har den högsta träningsnärvaron.  När träningarna är slut vill hon inte sluta spela utan att spela lite till… bara lite till. Först till träning sist därifrån. Årets MVP för Flickor 09-10 Ekerö går till Amanda Westlund.

F09 Svart (coacher Liva Saleh och Sara Besharat Pour)

MVP: Isabelle Habtom.

F09 Vit (coach Julian Zizak)

En spelare som har tagit stora kliv denna säsong och varit lagets trygga punkt under matcher och träningar! Årets MVP går till Lilly Liljebäck Lord.

F09 Röd (coacher Stina Wallius och Hanna Lindberg)

Priset går till en spelare som varit väldigt stabil under hela säsongen. Hon har levererat varje match, är på alla träningar och krigar som ett djur. Hon ligger och kämpar p golvet, tar många charge och flest returer trots att hon är kortast på plan. MVP F09 Röd: Maja Ojde.

P09 Svart (coach Sebastian Norgren)

Denna spelare är nog inte den vassaste kniven i lådan men vet hur man gör jobbet.

Från när jag började coacha visste jag att han kommer bli en viktig del av laget. Från att droppa 4-6 till att droppa 19 poäng. Med ett lockdown defence på tre matcher. Peppar sina lagkamrater. MVP i P09 Svart: Hassan Taher.

 

P09 Vit (coacher Martin Hansson och Gustav Lindahl)

Han har visat stor utveckling som spelare och ledare under säsongen. Han har alltid rätt mindset och pushar och peppar sina lagkamrater. Han har stark vilja att utvecklas och kämpar alltid 100%. MVP P09 Vit: Ermias Rusom.

P09 Ekerö vit (coach Per Nilsson)

Stark ny spelare som både växt i sin position på planen men samtidigt väldigt ödmjuk och motiverad lagkamrat. MVP för P09 Ekerö Vit: Lucas Kasrayan Conradsson.

P09 Ekerö Röd (coach Thomas Nilsson)

Jobbar alltid hårt i anfall och försvar och är en omtänksam lagspelare. MVP: Max Patten Larsson.

P09 Röd (coacher Lasse Simonsson och Nils Höglund)

Han är en riktigt bra tvåvägsspelare och lagets bakplans-general med ett fruktat skott. Årets MVP i P09 Röd – Sixten Careborg.

F08 Svart (coacher Paulisa Barbosa och Moa Bertilsson)

Hon har under hela den här säsongen visat viljan att utvecklas och bli bättre, på träningarna och match. Hon ger aldrig upp och ger allt hon har varje minut. Hon är väldigt ödmjuk, respekterar hennes lagkamrater och coacher och ser alltid till att alla känner sig välkomna och hemma i laget. Årets MVP för F08 svart går till Ellen Bäcklund!

F08 Vit (coacher Rasmus Özboga Abrahmsén och Mazen Taha)

Hon ger alltid 100% på både träningar och matcher. Hon är en fantastisk lagkamrat som alltid strävar efter att laget ska nå sina bästa resultat. Hennes ambition att utvecklas inom basket är tydlig och man kan se att hon verkligen vill nå någonstans med sin spelarkarriär. Hon är en avgörande del av lagets anfall och försvar, och hennes närvaro på planen är helt ovärderlig. Därför går vår MVP-utmärkelse till Linnea Slotte.

F08 Röd (coacher J-A Björnspjut, Daniel Gill och Emma Hertin)

Lagets pelare i försvarsspelet och en stark returtagare. Offensiven vassare för varje match under säsongen. Årets MVP i F08 Röd Uchenna Eruchalu.

P08 Svart (coach Sofie Mannerfjord)

MVP: Elias Benaouda.

P08 Vit (coacher Jan Fornbrant och Olle Skogh)

En spelare som utvecklas hela tiden, med ett mycket bra skott och blick för spelet. Snabb, och med en mycket bra bollkontroll. Värdefull i alla situationer. God förståelse för lagspelet basket.

Att utveckla. Våga släppa bollen till medspelare för den kommer att komma tillbaka. Som kapten skall du även stå upp för hela laget, och hjälpa alla framåt, och spara på kritiken. MVP i P08 Vit: Uchral Darkhanbaatar.

P08 Röd (coacher Johan Hansson och Johan Engren)

En stark lagspelare som i år tillfört laget en extra dimension.  MVP i P08 Röd – Noel Karlsson Rask.

F07 (coacher Sofie Diurson, Tobias Jäppinen och Kim Jägestedt)

Denna spelare har genom hög träningsnärvaro och rät attityd tagit stora kliv under denna säsong. Hon utvecklas jämt och ständigt och vågar ta för sig allt mer på planen. Vi coacher är väldigt stora över denna spelare och ser en stor potentiel hos henne. MFP för F07 går till Lisa Palmer.

P07 Vit (coach Mustafa Taleb)

Denna spelare har motiverat sina lagkamrater till att bli bättre spelare och till att göra bättre ifrån sig. Med full närvaro på träningarna samt ett glatt humör har spelaren bidragit till göra sina omgivning mer positiv. Årets MVP pris tilldelas Omar Taleb.

P07 Röd (coacher Jonathan Haile och Jussi Jokinen Saira)

MVP: Benjamin Espinoza

F06 (coacher Kim Jägestedt, Tobias Jäppinen och Sofie Diurson)

Vi har valt en spelare med rätt inställning. Man kan alltid på på att hon kämpar in till det sista. Utöver hennes inställning på planen så är hon väldigt inkluderande och sätter alltid laget före jaget. Med hennes inställning kommer hon komma långt in sin basketkarriär. MVP för F06 är Florence Wannfors.

P06 Vit (coacher Nathan Edidovich och Gabriel Sparrman)

Han har varit en majestätisk fältherre med en avundsvärd mix av skicklighet och attityd. Är jobbig att möta och kan hota både med sin skicklighet och sitt fysiska spel. Otroligt stark och bra basket IQ. Bidrar med sin förmåga att läsa spelet i det offensiva likväl som det defensiva.Hans jämnhet under hela säsongen i kombination med att alltid lyfta sig i viktiga lägen, gör honom till säsongens mest värdefulla spelare. MVP i P06 Vit: Tony ”Brazil” Trevisan.

P06 Röd (coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer).

Precis som tidigare år har vi haft tre (eller 4) viktiga kriterier att uppfylla för att kunna bli MVP:

 1. Närvaro
 1. Göra sitt bästa
 1. Prestation
 1. (Attityd)

Tage har lyckats uppfylla alla dessa med bravur då han fick vara skadefri hela året. Förra året drabbades han av skador och sjukdomar vilket hindrade honom från att lyfta fullt ut. Närvaron landar i år på imponerande 98%.

En hel kropp hjälper såklart till och det har verkligen möjliggjort för Tage att pressa sig lite extra i år, vilket han gjort.

På varenda träning, i varenda träningsmoment samt match går han för fullt och gör verkligen alltid sitt bästa för att bli bättre än han var dagen innan.

Allt detta har såklart resulterat i att Tage har kunnat prestera på en helt ny nivå med otaliga spektakulära plays och ett mycket stabilare spel i både offense och defense.

Med sitt intensiva spel och finurligt milda sätt sprider han en skön och positiv stämning i laget som alla gillar och då kan man inte bli annat än MVP!

Grattis Tage – bra jobbat och tack för alla dessa åren! MVP – Tage Henning.

P05 (Coach Björn Svanström)

Med grym vilja och inställning visar han alltid vägen, på träning, match och i protokollet. MVP i P05  är Eric Mayemba.

P04 Utveckling (coacher Rolf Hall och Mikael Cederlund)

För en imponerande utveckling under säsongen som kröntes med ett USM-guld i Uppsala! MVP i P04 utveckling – Rasmus Wennerstein!

DU19 (Coacher Tommy Johansson och Vici Fagan)

MVP: Hannah van Rooij

HU19 (coacher Olle Lundén och Christer ”Hets” Lönnqvist

MVP: William Segerström

Damlaget (coach Tommy Johansson)

MVP: Sinit Tesfaslassie

Herrlaget (coacher Olle Lundén och Christer ”Hets” Lönnqvist)

MVP: Hosse Tesfaye

All Star Team Damer:

Sinit Tesfaslassie (damlaget)
Vici Fagan (damlaget)
Hannah van Rooij (damlaget)
Florence Wannfors (DU17)
Uchenna Eruchalu (DU15)

All Star Team Herrar:

Hosse Tesfay (herrlaget)
Fidel Hadege (herrlaget)
William Segerström (herrlaget)
Wilmer Christensen (HU17)
Noel Karlsson Rask (HU15)

Årets damspelare:

Här har vi en ung kvinna som är en fantastisk förebild i klubben genom att vara ledare på bakplan i damlaget och utbilda yngre spelare att ta steg in i senior basketen. Spelaren är även coach för yngre tjejlag där hon blir en enorm förebild. Hon tar även ett stort socialt ansvar när det gäller trygghet genom att sitta med i klubbens Trygghetsråd. Årets damspelare: Sinit Tesfaslassie

 Årets herrspelare:

Spelaren är ett bevis på hur man kan vandra i Blackemodellen och gå den längre vägen för att bli en seniorspelare. Började som liten i Blackeberg, byte till Spånga för att sedan komma tillbaka till Blackeberg vit. När det kändes rätt blev det uppflyttning till Blackeberg Röd. Redan sin första säsong i herrlaget öste han i poäng helt utan respekt för motståndarna. Säsongen avslutades med MVP i U19SM och deltagande på U20 landslagsläger. Årets herrspelare: William Segerström

Årets EB-coacher yngre: Nisse Höglund och Olle Kallur (F12 Beckomberga)

Årets EB-coacher äldre: Rasmus Özboga Abrahmsén och Andree Peterson (P11 Norra Ängby)

Årets coacher lag svart: Fidel Hadege och Hosse Tesfaye (P10 Svart)

Årets coach lag vit pojklag: Thomas Nilsson (P09 Ekerö)

Årets coacher lag vit flicklag: Rasmus Özboga Abrahmsén och Mazen Taha (F08 vit)

Årets coacher lag röd flicklag: J-A Björnspjut, Daniel Gill och Emma Hertin (F08 Röd)

Årets coacher lag röd pojklag: Johan Hansson och Johan Engren (P08 röd)

Årets coacher (alla kategorier): Olle Lundén och Christer ”Hets” Lönnqvist (Herrlaget/ U19)

Årets Blackebergare:

Årets Blackebergare har varit verksam i klubben väldigt länge och coachat lag på alla nivåer. Han har varit borta från klubben och coachat i andra föreningar och även prioriterat den civila karriären. Sen han kom tillbaks till Blackeberg har han gjort något ganska unikt, nämligen att leda en ålderskull från deras första stapplande basketsteg i årskurs 1 ända fram tills att de nu går ut gymnasiet och tar klivet in i vuxenvärlden. Årets Blackebergare är Rolf Hall.

Vinnare av maskeradtävlingen på Blackeblixten: F10 Nälsta

Under kvällen presenterades också alla våra lag som har vunnit diverse turneringar under året:

 • P08 Röd: Blackeberg Basket Cup (Invitational), Södertälje Open, Scania Cup, Stockholmsserien och Göteborgs Basketfestival
 • P07Röd: Södertälje Open
 • P06 Röd: Scania Cup + Göteborgs Basketfestival
 • HU19: USM + Stockholmsserien
 • DU19: Göteborgs Basketfestival
 • F08 Röd: Stockholmsserien
 • F08 Vit: Lions Cup
 • P10 Vit: Queens Cup
 • F10 Beckomberga: Queens Cup

Tack alla spelare och coacher för en mycket bra säsong 2022-2023! Nu ser vi fram emot nästa basketsäsong!