Damlaget föll på mållinjen mot Fryshuset

Damlaget föll på mållinjen mot Fryshuset

Damlaget var ytterst nära att vända underläge mot Fryshuset till vinst, men man föll på målsnöret och förlorade första matchen 2015 med 76-77.

Blackebergbasket.com:s utsände reporter anlände till Fryshuset först till havltidspaus och då var hemmalaget i ledning med 41-32. 

Fryshuset fortsatte sedan att hålla en ledning på runt 10 poäng under stora delar av tredje perioden. Blackeberg fick ner Frysens försprång till tre poäng, 49-46, men då svarade Fryshuset direkt med att göra 6-0 fram till 55-46. 

Blackeberg gör dock en bra sista period. Knappt halvvägs in i fjärde perioden tar man ledningen när Linnea Rosendal tar en offensiv retur och stoppar i bollen. Blacken rycker ifrån ytterligare och är uppe i sex poängs ledning, 65-71. Fryshusets Jenny Seger sätter en trea, och därefter fyller Isabella Grankvist på med ytterligare en trea för Frysen fram till 71-71. Angelica Onevi svarar med en trea för Blackens ledning, ställning 71-74. När Sinit Tesfaslassie sedan blir foulad med 1.34 kvar att spela och hon sätter både de följande straffkasten har Blacken en buffert på 5 poäng och det känns som en liten matchboll. Men Fryshuset svarar igen med att sätta två treor, den här gången från Andjela Hrnjez och Isabella Grankvist. Med knappa tjugo sekunder kvar gör Frysen en turn-over och Blacken får en chans till ett sista avslut för att ta hem matchen, men Günesh Öztürk missar tyvärr det sista skottet och Fryshuset vinner med 77-76. 

Poängplockare Blackeberg: Angelica Onevi 18, Linnea Rosendal 15, Sinit Tesfaslassie 13, Günesh Öztürk 10, Victoria Mampuya 8, Mulaan Ider 5, Hanna Lundberg 5, Moa Bertilsson 2.